söndag 22 mars 2009

Lite test...

Då sambon var ute å cyklade i det fina vädret passade jag på att dra fram scrapp grejerna igen. Hade en hatt deadline i veckan så det har varit fullt upp med sömnad här.. men idag i sann Arkivet anda skulle det testas! Jag har köp de nya core papperna och ville se hur de funkar, sen hade jag hittat ett recept på "glasyr" och testar lite blommor när jag ändå hattar mig liksom, mycket hatt dekorationer kan man ju föra över till kortmakeriet rakt av :)

först ut har vi Core papprerna:
Jag skrev mitt namn på bordet med thickers och sandpapprade fram det på pappret. Funkar okej, men man får gå in och detalj slipa på vissa ställen så texten kommer fram ordentligt.


Nästa test var "glasyren" har ju varit väldigt stort med cupcakes. Inspirarad av Alice Teapcup gick jag loss med fake glasyr bestående av lika delar mjöl och salt blandat med en liten skvätt vatten. Man geggar bara på och värmer med emboss pistolen.
Den första är "naturell" och toppad med glitter lim, den i mitten jag blandat i lite röd färg, glitter och toppat med vitt emboss pulver, och den sista är bara med röd färg i. Den ulitmata skulle jag nog ta glase på och toppa med en liten rödpärla! :)


Sen var det blomman då, jag hittade en tutorial på en blomma jag lärde mig när jag pluggade teaterkostym. Tyvärr var det rätt intensivt och jag har glömt en massa, så gissa om jag blev glad då jag hittade demma galet lätta ros. Man viker bandet i 90 vinkel. sen viker man ändarna över varann tills man har en lagom "hög" , därefter tar man tag om ändarna och drar försiktigt i den ena. "tada" du har en ros! Galet enkelt och man gör på samma sätt som när man gjorde girlander när man gick i småskolan.

2 kommentarer:

Anna/AMA sa...

Tjenare.

Kanonläckra blommor!!
Ska be att få en liten demo nästa gång du är inne när jag jobbar?

Måste säga att jag rådiggar dina DT-kort också.
Pillar på dem när jag går förbi dem i butiken. <3

caisa sa...

åh va kul!Tack, visar gärna lite blommor. Finns ett material som kan funka bra till scapp med, lite rå-känsla bananfiber, skall ta med nån gång..

 
Blogg listad på Bloggtoppen.se