fredag 3 augusti 2012

Jul bok

Japp, det är till att vara ute i god tid... men vi scrappare vet att det är mycket fix med jul och kommer man i gång i god tid blir det så mycket roligare än att stressa på slutet.
Jag hittade denna vikningen på Papervines blogg, och blev så sugen att jag provade direkt. jag har använt ett gammalt julkit från cosmo cricket och lite basic grey. jag började med att bestämma storlek på bladen. mina är 7.5x12cm. Sen kapade jag upp ett ark på 30x24 och bigade det. Skar upp mitt i arket det som blir kortsidan, men lämnade sista "bladet" helt. Se bild.


Sen vek jag ihop det som nedan till ett dragspel och började limma ihop avigsidorna. 


Omslaget är BG (gammal julkollektion) Tänk på att klistra en sida i taget så att det blir papper nog i ryggen att kunna stänga boken ordentligt.


Några exempel på mina sidor, de är inte klara än dock. skall skriva små tags på maskin och sätta in på varje sida. Men de listar min planerings ordning inför julen.

1 julkorten skickas. uppdatera adresslistor och för personliga kort till nära och kära (+ ev viktiga kontakter)

2 Planera julklappar i god tid. Kolla gärna igenom listor från förra året så mormor inte får white musk talk i år igen 

3 Planera festen, vare sig det är vår familj som har julen i år eller det bara för sig om ett litet glögg evenemang är det roligare om man kommer igång i tid.

4 Pynta, planera ev nytt jul tema, sätt upp advetstjärnan, byt kuddar gardiner och andra textilier. 

5 Maten, kakorna och godiset. Jag är ju vegetarian så jag tar ofta med mig mat när vi firar med släkten. Hem till mig gör jag dock mest godis. trevligt som små överraskningar till vännerna med.

6 Dagen innan jul afton. Alla klapparna är inslagna och ligger undergranen. Dags att rimma. smutta lite glögg (min favvo är äpple) mumsa clementiner och för dem som vill, tjuvsmaka skinkan. 

7 Kanske den viktigaste av alla. Lugnet. man får inte glömma julefriden. Ta det lugnt med familjen, leka med syskonbarnen, spela spel och se på Ivanhoe.


1 kommentar:

Anette sa...

Vad fint!
Hmm... jag kanske skulle börja planera i tid jag också.

 
Blogg listad på Bloggtoppen.se